lördag 8 december 2012

Bilder från Julsalongs-vernissaget

Idag var det vernissage för julsalongen. Den har varit färdighängd ett par dagar så jag har fått hålla i mig för att inte gå och förtidssnoka. Tyvär blev det bara en kortis på julsalongen idag eftersom jag inte känner mig riktigt frisk.


Kultursekreterare Charlotte Gyllner höll ett öppnings/välkomsttal och berättade att detta varit ett rekordår när det gäller inlämningar till julsalongen. 252 verk står till beskådan och då fick endå inte alla inlämnade konstverk plats!


Folk botaniserar bland konstverken


Alla möjliga konstinriktningar hade inlämnats. Precis som förra året blev väggen till höger tillägnad fotografer.


Mingel


Mer folk


Jag försökte fota konsten, men det var så mycket folk att man nästan inte kom åt att fota annat än människors ryggar och bakhuvuden


Mina verk hängde brevid Fanny Petersens Slussen i skymning. Riktigt läcker tavla


Jag fick inga bra kort på fotografiväggen och inte heller på denna tavla på grund av reflektionerna i glaset. Detta är en bit av en tavla som är ritad av en ung konstnär som heter Peter Eklöw, det är tusch på papper. Jag ska försöka få en bättre bild på denna nästa gång jag är i centrum så att ni får någon uppfattning om vilket jäkla jobb det måste ligga bakom.


Tavlan i mitten heter Agent Orange och är målad av Christian Eriksson. I allmänhet tycker jag att årets julsalong lyckats med att få med sig lite yngre förmågor och att utställningen i år blev väldigt färgglad, vilket jag gillar.


Förra året var Ebba Stridh Udikas lampskärm en av verken jag tyckte om mest på salongen och i år är hon tillbaka med en ny variant med ansikten på. Mer av Ebba hittar du här --> länk


Berit Badman och Gina Göransson


På återseende


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar